Min, Anna och Björns tvåårsdag

Idag för exakt två år sedan fotograferade jag mina första bröllopsporträtt (bortsett från mina grannars bröllop 2010 där jag fotade tillsammans med en annan fotograf). Jag var supernervös den dagen och var på plats på stranden i Ängelholm över en timme innan vi hade bestämt att träffas, blev bjuden på äpplejuice av en gammal dam som bodde brevid och tyckte synd om mig som satt ute i värmen (ja det var varmt då, inte som i år då det inte ens börjat grönska än..). I början var vi alla nervösa, jag placerade brudparet direkt i den starka solen på stranden och det blev väl sådär, efter en stund letade vi oss ner bland klitterna och helt plötsligt klickade det. Gud vad lycklig jag var när jag gick därifrån, jag kände att det där bara måste jag få göra mer, och så blev det ju! För er som vill se fler bilder finns det ett inlägg här i min gamla blogg. 
Bröllop - Bröllopsfotograf - Fotograf Ängelholm - Klitterhus
1

Lugnet före stormen

Foto: Anna Sörensen/Studio Avant 

Det har varit tomt här de senaste dagarna för att jag har det ovanligt lugnt denna veckan. Försöker att ägna tiden åt att plugga och ta det lugnt, även om jag ofta har svårt att koncentrera mig på vad jag behöver göra då jag längar så otroligt till att jobba. Denna helgen som kommer är min sista obokade/lediga helg på 5 veckor, sedan kickar det igång med workshop. bröllop och event varje helg följt av en resa (förhoppningsvis),extrajobb och ännu fler bröllop. I veckan bokade jag mitt 10e för 2013! 

Ladda upp

Nu när den riktiga bröllops-säsongen börjar närma sig kände jag att det var dags att fylla på med utrustning kring kameran. När jag köpte min mark II förra året var jag tvungen att byta ut all min extra utrustning som ex minneskort och batterier som jag hade väldigt mycket av till min förra kamera. Eftersom också prisklassen gick upp så kunde jag inte köpa allt på en gång, utan jag har fyllt på mitt lager allt efter hand. Att fota bröllop med en kamera med ett batteri rekomenderar jag inte, talar av erfaranhet, så i förra veckan beställde jag hem extra batteri och ett batterigrep. Jag hade batterigrepp på min förra och har saknat det ända sedan dess. Fördelen är att kameran blir otroligt mycket lättare att hålla i, mer stabil i handen (bra för oss som är lite skakiga) och det är otroligt skönt att ha en extra knapp för stående bilder så att man skonar axlarna på den vridningen man annars får göra. Nakdelen är dock att kameran blir tyngre, spceiellt med stora objektiv på. Men, det är ju bara för mig som älskar att styrketräna att fortsätta att lyfta tungt på gymmet så blir kameran ingen match i sommar, och skulle man efter en hel dag bli trött går det ju faktiskt att ta av.
Bröllopsfotograf