Rebecca och Axels vintage-inspirerade bröllop {Bröllopsfotograf Frillesås, Kungsbacka}

En sak som gör att det är så fantastiskt att arbeta som bröllopsfotograf är att ingen bröllop är det andra likt. I somras fann jag mig själv ena veckan stå judiska församlingens lokaler i Stockholm, för att veckorna därpå fota ett syrianskt bröllop med 400 gäster för att veckan efter det fotografera ett vintage, DIY trädgårdsbröllop i Frillesås med knappt 30 gäster. Det är det sistnämnda som jag har tänkt att visa för er idag.

Första gången jag träffade Rebecca och Axel visade Rebecca mig sin klippbok hon gjort inför bröllopet, ja ni läste rätt, en klippbok, som pinterest fast irl. Jag visste redan då att vi var en perfect match och att det skulle bli en oförglömlig dag. Jag förstod redan då av hennes visioner att hon verkligen har ett öga för detaljer och vintage-stil. När väl bröllopsdagen var inne körde jag upp till Frillesås i ösregn och lagom tills att jag körde in i samhället började det åska något helt galet. Fine om det regnar lite på en bröllopsdag, men åska på ett trädgårdsbröllop är verkligen ingen höjdare. Som tur var avtog det ganska snabbt och lagom till vigseln visade till och med solen sig i några minuter. Dagen var helt fantastisk, jag som hade förutspått att Rebecca skulle ha ett bra öga för detaljer blev överväldigad. Hon har ett FANTASTISKT öga för detaljer. Allt ni ser i tältet har hon gjort själv, köpt på loppisar och second hand. Jag är fortfarande imponerad när jag tittar på bilderna, här finns det ett inlägg i brudens egen blogg om alla detaljer som hon skapat inför dagen. Om det blir så att jag själv kommer att gifta mig en vacker dag ska jag ringa till Rebecca och anlita henne som stylist, det är en sak som är säker!

Idag kan ni förutom här se detta vackra bröllop i en av scandinaviens största bröllopsbloggar, Vintage Honeymoon. Klicka HÄR för att komma till det inlägget. Här under följer min berättelse av dagen. 
Tack tack tack Rebecca och Axel för att jag fick lov att vara en del av er dag ♥
Bröllop - Bröllopsfotograf - Frillesås - Göteborg - Kungsbacka - Retro - Vintage - Västkusten
2

Bebismys och fullt upp

Den senaste tiden har jag haft galet mycket att göra, alltså galet mycket. Jag har gått upp tidigt varje morgon för att sitta och plugga in på sena kvällar. Idag känns det äntligen som att det sista stressmomentet för den närmsta tiden är över, så jag kommer förhoppningsvis hinna med lite mer blogg och uppdatering nu. Under dagarna har jag hunnit med en himla massa skola, såklart jobbat en hel del med bokning och planering inför nästa år, bokföring och en och annan fotografering. För ett tag sedan fotograferade jag en ljuvlig liten tjej på 7 veckor, vars små fötter syns ovan. Lovar att visa mer snart. 
 
Ni glömmer inte julkampanjen hoppas jag!? Jag skänker 50% av allt ni köper presentkort och porträttfotograferingar för under jul till Growing Together. Världens enklaste sätt att hitta en bra julklapp, få en jätterolig upplevelse, minnen för livet OCH att hjälpa behövande barn med mat, skolgång, kläder och medicin. Läs mer här.
Barnfotograf - Barnfotografering - Båstad - Fotografering - Growing Together - Halmstad - Julklappstips - Ängelholm
1

ÅRETS JULKLAPP - ETT PRESENTKORT SOM GÖR SKILLNAD

Idag lanserar jag något som jag har velat göra väldigt längre, i jul tänker jag på egets initiativ skänka 50% av alla mina intäkter från porträttfotograferingar och presentkort till organisationen Growing Together som arbetar med föräldrarlösa barn i Kenya. Deras arbete har berör mig otroligt mycket och jag har sedan de startade sitt första insamlingsprojekt för ett år sedan verkligen velat hjälpa till. Jag hoppas att en dag kunna åka ner till Kenya med dem, men tills för blir möjligt för mig så vill jag göra vad jag kan här hemifån.
 
Nu är det snart jul och den svenska julhandeln lär väl så rekord även i år. Ibland skäms jag lite över vår konsumtion, hur mycket vi köper och köper när det finns vissa som inte har något. Jag har tidigare jular haft kunder som köpt presentkort hos mig som julklapp till nära och kära, vilket jag tycker är en fantastisk idé. Att ge bort en fotografering är inte bara en upplevelse, det genererar också i kanske ovärderliga minnen som kommer att kunna sparas föralltid. Det är också en present som passar nästan alla, hur fint är det inte att kunna ge bort en fotografering med sin älskade, eller till sina föräldrar, mor- och farföräldrar eller barnfotografering till de nyblivna föräldrarna. Dessutom blir bilderna i sig en fin gåva till nära och kära i framtiden. Det här kan ju inte bli bättre, eller hur? Genom att ni investerar i era minnen, i bilder med eller för era nära och kära, så hjälper ni utsatta barn till en bättre uppväxt, att få chansen att vara just barn. Jultomten kommer ju trots allt inte till alla... 
 
Så här beskriver Growing together sin verksamhet på sin hemsida:
"Growing Together är en icke vinstgivande organisation som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för ca 40 föräldralösa barn i Kenya. 25 av dessa barn bor på barnhemmet Jesus Cares Orphanage i en byn Angorom, strax utanför staden Busia. Resterande 15 bor fortfarande kvar i sina familjehem tack vare stöd från organisationen. Förutom att stödja barnhemmet med mat, medicin och skolavgifter vill vi ge barnen en chans att vara just barn. Något som inte är en självklarhet i alla delar av världen. 

Vi tror på hjälp till självhjälp. Paret som äger barnhemmet äger även enorma marker som idag inte används fullt ut. Med ekonomiskt stöd hoppas vi kunna utveckla ett effektivare jordbruk så att barnhemmet i framtiden kan bli helt självförsörjande vad gäller mat." Läs mer på: www.growingtogether.se 
 
Prislistan för porträttfotograferingar: 
 

Alternativ 1
90 min fotografering
Familj/Grupp (3-5< personer)
Obegränsat antal bilder
2500 kr

 

Alternativ 2
60 min fotografering
Kärlekspar, mindre familjer 2-3 personer
Obegränsat antal bilder
1500 kr 

 

Alternativ 3
30 min fotografering 1 person
Bilder på dig själv till ditt CV/LinkedIn/Facebook mm
5 digitala bilder från urval, levereras i webbgalleri
800 kr

 

Alla priser är ink moms
50% går till Growing Together
Läs mer om porträttfotograferingar på min hemsida


Det här är något jag verkligen brinner för och jag hoppas att mitt lager med specialtryckta presentkort tar slut snabbt. Visste ni att 50 kr i månaden räcker för att täcka matkostnaderna för ett barn!? Jag är månadsgivare till Growing Together, bli det du också, du bestämmer själv med hur mycket du vill bidra. Läs mer här.
Growing Together - Julklapp - Julklappstips - Presentkort