Fotokurs i Ängelholm

Idag hade jag en fotokurs med en tjej som heter Emilia i Ängelholm, känner ni igen henne kan det bero på att jag fotograferade henne i somras. Vi pratade redan då om en fotokurs och nu äntligen blev det av. Vi började med en fika och lite "teori" på Espressohouse och gick sedan ut och fotograferade. Temat var en grundläggande kurs i att släppa auto-läget och fota porträtt, under fikan gick vi igenom allt från kamerafuktioner som slutare, bländare och ISO till ljusförhållanden, bakgrunder, "regler" och andra saker att tänka på. Sedan kom snälla Rebecca som jag fotograferade förra helgen kom och ställde upp som modell. Jag tycker att det allra bästa sättet att lära sig är att öva i praktiken. Ängelholm bjöd på perfekt fotoväder idag, lätt molntäckte och stundvis soligt, så vi kunde gå igenom flera olika ljusförhållanden och hann med att fota på flera olika platser. Bilderna ovan är några som jag tog under eftermiddagen. 
 
Det här var min första fotokurs som jag hållt samanhängande. Visst har jag hjälpt vänner att förklara inställningarna på kameran, men att kunna sitta ner med någon och förklara det grundligt var riktigt roligt och absolut något jag kan tänka mig att göra fler gånger om det efterfrågas. Att dessutom ha en "elev" som Emilia var lyx, hon är bara 12 år gammal med redan så intresserad och duktig. Det ska bli roligt att se hur hon kommer att utvecklas i framtiden. Kolla in hennes blogg och bilder från dagen HÄR.
 
Skulle du eller någon du känner vara intresserad av att gå en kortare kurs i porträttfotografering går det jättebra att maila mig: beatrice.bolmgren@hotmail.com . Pris från 1250 kr. Självklart går det även att ge bort som presentkort. 
 
Fotokurs - Porträttfotografering - Ängelholm
1

Sneakpeak: Stylad porträttfotografering i Ängelholm

I söndags hade jag och Malin som är Make-up-artisit i Ängelholm planerat in ett sammarbete i form av en porträttfotografering. Jag hade kollat ut en plats med ett magiskt landskap och var väldigt inställd på det. När söndagseftermiddagen kom öste regnet ner över Bjäre och det blev till att tänka om. Vi fotografaferade en kortare session i Ängelholm istället och får helt enkelt ta den andra planen en annan dag. Här är en sneakpeak på vad det blev i regnet i söndags, smink och styling är alltså gjord av Malin Månsson
 
Just nu har jag väldigt mycket att göra med både skola, bröllop och beställningar. Jag ber er som kontaktar mig att göra det via mail, det är så lätt annars att jag missar något, eftersom det händer väldigt mycket just nu är det lätt hänt att meddelanden på andra plattformar missas. Jag jobbar också på fler blogginlägg från sommarens bröllop, har fortfarande en del kvar att visa och jag hoppas att jag ska hinna med det snart. Skulle ni vilja veta mer om vad som pågår bakom kulisserna kan ni följa mig på Instagram, där uppdaterar jag så gott som dagligen. 
Båstad - Porträttfotograf - Porträttfotografering - Ängelholm

Parfotografering vid fyren i Mölle {Sneakpeak}

I lördags körde jag ut till Mölle på Kullaberg och träffade ett otroligt fint par som jag fotograferade. Det var några år sedan jag var ute på kullen nu, minns att jag var där flera gånger som barn men besöken har avtagit mer och mer de senaste åren. Konstigt egentligen, eftersom det bara är rätt över viken, en halvtimmes bildfärd bort och eftersom det är så otroligt vackert där! När jag körde genom landskapet blev jag helt förälskad, och den klippiga naturen gav mig inte bara träningsvärk i vaderna utan också ett riktigt lyckorus. Dit ska jag absolut åka och fotografera fler gånger, och dit ska jag definitivt åka nästa sommar för att bara koppla av och njuta av havet och naturen. In love! Här kommer några naturbilder och en sneakpeak från i lördags. 
 
Bröllopsfotograf - Fotograf - Höganäs - Kullens fyr - Mölle - Parfotografering - Skåne - Ängelholm