Fotokurs i Ängelholm

Idag hade jag en fotokurs med en tjej som heter Emilia i Ängelholm, känner ni igen henne kan det bero på att jag fotograferade henne i somras. Vi pratade redan då om en fotokurs och nu äntligen blev det av. Vi började med en fika och lite "teori" på Espressohouse och gick sedan ut och fotograferade. Temat var en grundläggande kurs i att släppa auto-läget och fota porträtt, under fikan gick vi igenom allt från kamerafuktioner som slutare, bländare och ISO till ljusförhållanden, bakgrunder, "regler" och andra saker att tänka på. Sedan kom snälla Rebecca som jag fotograferade förra helgen kom och ställde upp som modell. Jag tycker att det allra bästa sättet att lära sig är att öva i praktiken. Ängelholm bjöd på perfekt fotoväder idag, lätt molntäckte och stundvis soligt, så vi kunde gå igenom flera olika ljusförhållanden och hann med att fota på flera olika platser. Bilderna ovan är några som jag tog under eftermiddagen. 
 
Det här var min första fotokurs som jag hållt samanhängande. Visst har jag hjälpt vänner att förklara inställningarna på kameran, men att kunna sitta ner med någon och förklara det grundligt var riktigt roligt och absolut något jag kan tänka mig att göra fler gånger om det efterfrågas. Att dessutom ha en "elev" som Emilia var lyx, hon är bara 12 år gammal med redan så intresserad och duktig. Det ska bli roligt att se hur hon kommer att utvecklas i framtiden. Kolla in hennes blogg och bilder från dagen HÄR.
 
Skulle du eller någon du känner vara intresserad av att gå en kortare kurs i porträttfotografering går det jättebra att maila mig: beatrice.bolmgren@hotmail.com . Pris från 1250 kr. Självklart går det även att ge bort som presentkort. 
 
Fotokurs - Porträttfotografering - Ängelholm
1