Året var 2013

Så var det dags, imorgon är 2013 sista dag och när jag tänker tillbaka på året är jag bara glad och tacksam över allt som har hänt. Det har varit ett fantastiskt år för min del. Året började med en resa, den 1 januari kl 03.00 åkte jag och min pojkvän till Egypten där vi stannade i en vecka. Därefter började jag på Högskolan i Halmstad, fotograferade ett vinterbröllop, fyllde 20 år och förbredde mig inför sommaren. Bröllopsäsongen började med buller och brak en helg i maj då jag fotograferade två heldagsbröllop efter varandra, på fredagen i Trosa och lördagen i Halmstad. Fråga mig inte hur jag fick ihop det, men det fick jag. Hela maj hade jag fullt upp, fotade bröllop, fester och deltog i en workshop i resefotografi i Köpenhamn. I början av juni åkte jag till Stockholm för att fotografera bröllop, kommer aldrig aldrig att glömma känslan jag hade i magen den helgen, fasen jag lever min dröm! Under resten av sommaren hann jag med en resa till Spanien, lite extrajobb och totalt 13 bröllop. I september började jag på nytt på Högskolan i Halmstad med då på ett program där jag kommer att vara kvar tills 2016, trivs hur bra som helst. Fotograferade min vän och kollega Annas bröllop i,  det var verkligen en höjdpunkt. Det allra sista bröllopet för året fotograferade jag i början av oktober. Efter det har veckorna varit fyllda av plugg och planerande inför nästa år. Julen firade jag hemma med min familj och har inte gjort många knop i mellandagara. Har varit hemma helt utan dator, vilket har varit fantastiskt skönt. 
 
Det är kanske klychigt att säga att 2013 var året då jag hittade mig själv, jag tror jag sa det samma vid förra årsskiftet med. Nu känns mer mer sannt än någonsin. Ursäkta språket men att ha ett eget företag är jävligt tufft, det är verkligen inte lätt och jag har haft en del dåliga dagar då jag har undrat om det verkligen är värt all tid och enegeri jag lägger ner. Men så kommer alla fantastiska stunder. Stunder framför datorn när ett nytt bröllop blir bokat, när ett par är villiga att flyga in mig till en helt annan del av landet bara för att jag ska fotografera deras bröllop. Stunder av lycka på bröllopen, alla fantastiska stunder och händelser jag får vara en del av. I år har jag hittat en stil och ett arbetssätt som jag verkligen trivs med, och jag är stolt över mitt arbete. Jag tvivlar inte längre, även om det är tufft så kommer jag inte att sluta, att arbeta som bröllopsfotograf är min dröm och inget jag kommer att sluta med i första taget. Inför nästa år har jag satt upp nya mål, och jag siktar bara högre!
 
Tack till alla människor jag mött på vägen under året som gått. Jag har haft så jäkla roligt, från början till slut. Lever fortfarande på de ljuva sommarkvällarna i Stockholm, Skåne och Göteborg. Blundar jag kan jag fortfarande höra musiken och skratten och känna lyckan ni delat med er av. Ser så otroligt mycket fram emot nästa år och alla nya möten och resor. 
 
Nog snackat, här kommer några av många höjdpunkter från året som har gått. Vill ni se mer så finns alla inlägg att se i arkivet till höger. 
 
In English: 2013 has been a wonderful year for mee. I've shot 13 weddings and met so manny amazing people. If you want a better translation to the text above, klick on the translation button in the menue, or just watch the pictures and see all the love I've experienced. There is more to see in the archive. 
Vi hörs igen 2014!
 
Bröllopsfotograf - Destination wedding photographer - Halland - Skåne - Sverige
2